Så mycket mera än bara ett café!

Vad vi gör
Gå till Drogförebyggande arbete

Drogförebyggande arbete

Vår främsta uppgift är att på ett drogförebyggande sätt skapa en trygg plats för ungdomarna i Närpes. Vi vill finnas till för ungdomarnas behov, samt uppmuntra och inspirera till engagemang.

Gå till Ett café där alla får vara

Ett café där alla får vara

Vårt café riktar sig främst till ungdomar, men vi välkomnar varmt föräldrar och stödpersoner! Vi vill uppmuntra till möten över både språk- och åldersklyftor. Klicka för att se våra öppettider!

Uthyrning av utrymmen

Café Albert hittas i centrum av Närpes och våra utrymmen kan användas till allt från föreningsmöten till barnkalas. Klicka för att se våra priser!

Om Café Albert

Vi bryr oss

Café Albert ägs av föreningen Förebyggarna rf. Föreningen grundades år 2002 som stödförening kring det då nystartade ungdomscaféet i Närpesgården. Föreningens primära syfte är att upprätthålla ett ungdomscafé; en samlingsplats för ungdomar under trygga och drogfria former. Förutom ungdomscaféverksamhet ordnar vi olika aktiviteter som tjejgrupper, temadagar och utbildningar mm. Vi har oftast också nåt projekt på gång som gagnar våra mål och syften. Visionen med vårt café är att det ska vara en mötesplats för alla åldrar och kulturer, även om vår huvudsakliga målgrupp är ungdomar. I caféet finns en scen, som är perfekt för mindre konserter och föreläsningar. Där finns också en 92-tums filmduk med datavideoprojektor och X-box. Fritt wifi är en självklarhet. I källarvåningen finns ett samlingsutrymme med biljardbord. Kvällstid fungerar källaren som ungdomsutrymme och dagtid kan utrymmet användas av olika grupper. För musikintresserade finns ett bandövningsutrymme med gitarrer, bas, digitalt trumset, elpiano och synth. Café Albert är så mycket mer än bara ett café!

Vi på CafeAlbert

Vi som jobbar på Café Albert

Daniella Lindström

Verksamhetsledare
Daniella sköter Café Alberts administration och driver visionen framåt.

Jenny Långkvist

Ordförande
Jenny är ordförande i föreningen bakom Café Albert; Förebyggarna r.f.

Patric Sjölander

En hjälpande hand
Patric sköter allt det praktiska när något på caféet behöver fixas eller bytas ut.

Ungdomarna om Café Albert: